circles grafik
Kalundborg KommuneKalundborg GymnasiumNOV FlexiblesNovo Nordisk Manufacturing Kalundborg
mobile menu

Aktiviteter i rekrutteringsalliancen 2017-2018

25. September 2015

Historisk aftale underskrives 28. september 2015

Virksomheder i Kalundborg indgår partnerskab med a-kasser for højtuddannet arbejdskraft

Flere af Danmarks største virksomheder har aktiviteter i Kalundborg. De oplever øget vækst og behov for at kunne tiltrække højtuddannede medarbejdere. Men hvordan får man tiltrukket højtuddannede kandidater til Kalundborg? Det skal en nytænkende rekrutteringsalliance mellem industrien, erhvervsrådet, kommunen og fire arbejdsløshedskasser for højtuddannede nu støtte op om. Partnerskabet indvies ved en officiel ceremoni den 28. september 2015 på Novo Nordisk i Kalundborg, hvor bl.a. beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen deltager.

En win-win-win situation
Det er Akademikernes A-kasse, der har taget initiativ til den nytænkende rekrutteringsalliance. Det er repræsentanter fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, Novo Nordisk, Jobcenter Kalundborg og Akademikernes A-kasse, der har tegnet rammerne for partnerskabet, hvor følgende parter deltager: Kalundborg Kommune, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jobcenter Kalundborg, Novo Nordisk, Novozymes, Statoil Refining Denmark, DONG Energy, NOV – National Oilwell Varco, Gyproc, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Gymnasium, Høng Gymnasium, Region Sjælland, Akademikernes A-kasse, Magistrenes A-kasse, CA A-kasse, Ledernes A-kasse og Region Sjælland.

Formålet er at matche virksomhedernes ledige job med de ledige medlemmers kompetencer. For A-kasserne er det en mulighed for at synliggøre medlemmernes kompetencer. For kandidaterne styrker det deres mulighed for at finde et relevant job. For virksomhederne betyder det eksponering af de ledige jobs og en optimeret rekrutteringsproces. En win-win-win situation.

Flere partnere træder ind i samarbejdet
I forlængelse af udarbejdelsen af konceptet for rekrutteringsalliancen har arbejdsgruppen identificeret en mulighed for at invitere yderligere partnere med i samarbejdet. Således forventer alliancen, at der også bliver indgået samarbejdsaftaler med jobcentrene i universitetsbyerne Aarhus, Aalborg, Odense og København samt i nabobyerne Slagelse, Odsherred, Sorø og Holbæk. Desuden har arbejdsgruppen taget initiativ til også at inkludere flere universiteter, virksomheder og a-kasser i samarbejdet.

Vækst skaber nye jobs
En af de alliancevirksomheder, der står overfor en massiv rekrutteringsudfordring, er Novo Nordisk. På fabriksparken i Kalundborg arbejder 2.800 medarbejdere, der bl.a. producerer 50 % af verdens insulin. Fra 2000-2014 har Novo Nordisk investeret 11,6 milliarder DKK i fabriksparken i Kalundborg og skabt 1.600 nye jobs. Senest har virksomheden i foråret 2015 annonceret en investering på yderligere 1,5 milliarder DKK i endnu en fabrik også i Kalundborg. Over de næste 10 år forventer Novo Nordisk årligt at investere 1 milliard DKK i fabriksparken i Kalundborg.

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, forudser fortsat jobvækst: ”Den massive investering i Kalundborg understreger vores langsigtede ambition om at fastholde og skabe jobs i Kalundborg. I perioden frem til 2020 forventer vi at skabe i omegnen af 750 nye jobs i Kalundborg”. Om partnerskabet siger Michael Hallgren: ”Vi forventer, at det vil bidrage til at gøre flere højtuddannede kandidater opmærksomme på, hvilke spændende jobmuligheder, der findes på et produktionssted af denne kaliber. Kontinuerlig tiltrækning af velkvalificerede medarbejdere samt fastholdelse af dygtige og erfarne medarbejdere er afgørende for fremtidig vækst”.

Flere medlemmer i arbejde
Vicedirektør Mette Gregersen, Akademikernes A-kasse, siger: ”For Akademikernes A-kasse er dette partnerskab en unik mulighed for at synliggøre medlemmernes kompetencer og gøre dem attraktive overfor nogle meget spændende virksomheder, der skal ansætte et anseeligt antal nye medarbejdere. Vi får akademikerne hurtigere i job og virksomhederne får de rette kompetencer.”

Et styrket erhvervsliv
Poul Jensen, direktør for Kalundborgegnens Erhvervsråd, siger: ” Vi er glade for at have haft mulighed for at facilitere tilblivelsen af denne innovative alliance. Der er en stærk tradition for partnerskaber i Kalundborg, og dette er meget unikt og bidrager til at skabe de bedst mulige rammebetingelser for byens industri. Det skaber resultater, når parter med fælles interesser sætter sig rundt om bordet for at identificere fællesnævnere og muligheder”.

En grøn industrikommune i vækst
”Forudsætningen for at erhvervslivet i Kalundborg Kommune fortsætter med at vækste er, at virksomhederne kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Dette partnerskab er et skridt i den rigtige retning. Kalundborg Kommune har stigende indbyggertal, faldende ledighed og stor vækst i industrien. Dette partnerskab understøtter denne udvikling”, siger borgmester Martin Damm.

Invitation til pressen
Det er en lukket event, men pressen er inviteret til at deltage i arrangementet. Adressen er Novo Nordisk, Hovvej 10, 4400 Kalundborg.
Programmet for arrangementet kan ses nedenfor. Tilmelding er nødvendig og kan ske til Kalundborgegnens Erhvervsråd, telefon 59 55 00 55 senest den 23. september.

Program 28. september 2015 (ret til ændringer forbeholdes)
Sted: Novo Nordisk Fritidscenter, Hovvej 10, 4400 Kalundborg.

10.00 – 10.05 Velkomst v/Ole Lauritzen, Formand Kalundborgegnens Erhvervsråd

10.05 – 10.20 Indlæg v/arbejdsgruppen bag initiativet

10.20 – 10.40 Indlæg v/Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen

10.40 – 10.55 Indlæg v/Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune

10.55 – 11.10 Indlæg v/Produktionsdirektør Michael Hallgren, Novo Nordisk

11.10 – 11.30 Pause

11.30 – 11.45 Indlæg v/Vicedirektør Mette Gregersen, Akademikernes A-kasse

11.45 – 12.00 Indlæg v/Arbejdsmarkedschef Jens Folman, Kalundborg Kommune og Erhvervsdirektør Poul Jensen, Kalundborgegnens Erhvervsråd

12.00 – 12.15 Indlæg v/1. næstformand Peter Jacobsen, Region Sjælland

12.15 – 12.40 Underskrift af samarbejdsaftale (se nedenstående)

12.40 – 14.00 Let anretning og netværk

14.00 Farvel og på gensyn til fremtiden og samarbejde

Underskrivere af aftalen:

 • Kalundborg Kommune, borgmester Martin Damm
 • Kalundborgegnens Erhvervsråd, Ole Lauritzen, bestyrelsesformand
 • Jobcenter Kalundborg, Jens Folman, arbejdsmarkedschef
 • Novo Nordisk, Michael Hallgren, produktionsdirektør
 • Novozymes, Gerrit Liebgen, director 
 • Statoil Refining Denmark, Jofrid Klokkehaug, adm. direktør og Allan Krestensen, personalechef
 • DONG Energy 
 • NOV – National Oilwell Varco, Mads Thygesen, plant Director
 • Gyproc, Mats-Arne Olsson, managing director
 • Kalundborg Forsyning, Hans-Martin Friis Møller, direktør
 • Kalundborg Gymnasium, Peter Abildgaard Andersen, rektor
 • Høng Gymnasium, Susanne Tellerup, rektor
 • Akademikernes A-kasse, Mette Gregersen, vicedirektør
 • Magistrenes A-kasse, Hans Peter M. Andersen, direktør
 • CA A-kasse, Christian Sørbye Friis, direktør
 • Ledernes A-kasse, Anne Bou Casals, forsikringschef
 • Region Sjælland, Peter Jacobsen, 1. næstformand 


For yderligere informationer:
Erhvervsdirektør Hans Søie, Kalundborgegnens Erhvervsråd Tel: 25 13 32 02
Communications Partner Stine Gry Roland, Novo Nordisk Tel: 30 75 05 67
Arbejdsmarkedschef Jens Folman, Jobcenter Kalundborg Tel: 29 12 83 94


TILBAGE TIL ARKIV

29. Marts 2019

Seks elever fra Kalundborgegne ...

Helt enestående er der seks elever fra virksomheder på kalundborgegnen, der deltager i dette års udgave af Skills, der bliver afholdt i Næstved fra den 4. - 6. april 2019.  Kalundborgegnens Erhvervsr ...

19. December 2018

Biotekmester 2019 ...

I januar 2019 kåres Danmarks Biotekmestre for første gang. Det sker i Biotekbyen Kalundborg, og I kan komme med og vinde flotte præmier til hele jeres klasse.  I forbindelse med Biotekmesterskabet afh ...